Lees hier hoe je contact met ons kunt opnemen

Een mailinglijst importeren

Menu > Mailinglijst > Mailinglijst

Als je klikt op het 'actie' menu dan vind je hier de optie om een bestand met meerdere e-mail adressen te importeren.

Het importeerproces bestaat uit een aantal stappen:

Stap 1: toestemming

Het is belangrijk dat je toestemming hebt om de e-mail adressen die je gaat importeren te mogen mailen. Indien je dit hebt dan kun je het vakje aanvinken.

Stap 2: selecteer Excel bestand dat voldoet aan de volgende vereisten:

• excel bestand
  • minimaal 1 kolom met e-mail adres
  • meerdere kolommen optioneel
  • 1e rij begint met data gegevens (dus niet leeg)
  • mag geen lege rijen bevatten

Selecteer het bestand.

Stap 3: selecteer rijen

De software presenteert hier de rijen die zijn gevonden. Je kunt per rij aangeven in welk dataveld deze geimporteerd moet worden.

De volgende datavelden zijn standaard beschikbaar:

• e-mail (verplicht)
  • voornaam (optioneel; te gebruiken voor personalisatie campagnes)
  • tussenvoegsel (idem)
  • achternaam (idem)
Daarnaast kun je zelf datavelden maken. Als je dit gedaan hebt dan zijn deze ook aanwezig in het dropdown menu.

Stap 4: voeg labels toe

Hier kun je eventueel een label toekennen aan alle e-mail adressen die je gaat importeren. Deze labels maak je zelf.

Klik vervolgens op 'afronden' en de import begint. Afhankelijk van het aantal e-mail adressen dat je importeert kan dit even duren.

Tip! in de logs vind je terug of een import succesvol is geweest

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op